diumenge, 7 de novembre del 2010

LA PREDICCIÓ DEL TEMPS: AVUI

I què es fa avui en dia? Es comença també tenint una descripció inicial de l'estat de l'atmosfera. S'obté de les previsions del dia anterior, d'algunes observacions d'estacions meteorològiques de superfície i d'observacions a diferents altituds, subministrades per globus sonda que es deixen anar i que són capaços de pujar fins a més de 20 Km d'altitud i anar transmetent dades.


Totes aquestes dades, introduïdes a un model meteorològic que sigui capaç de simular el comportament de l'atmosfera mitjançant complicades equacions matemàtiques i que contingui molta informació de la posició de les muntanyes, de la situació de les masses d'aigua i de la seva temperatura, etc., i amb l'ajut dels ordinadors més potents del món, acaben donant lloc als mapes del temps.

Aquests mapes, on figuren els anticiclons, les depressions i els fronts, si són interpretats per persones amb molta experiència en la predicció meteorològica d'un cert lloc, proporcionen molta informació del temps que pot fer, i constitueixen la base de la predicció del temps.

I com es transmeten les dades? Doncs, avui no es fan servir ni els cavalls ni el telègraf, sinó Internet!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada